Holios Massage
 
  Holistische Massage Therapie - TouchPro Stoelmassage - Babymassage
 

Massage workshops:

Leer deze winter een heerlijke schouder-, nek- en hoofdmassage te geven aan familie en vrienden. Het fijne van deze massage is, dat je geen massagetafel nodig hebt. We masseren op een gewone stoel. We gebruiken diverse technieken zowel uit  de oosterse als westerse massage..De workshop is voor alle niveaus en zowel alleen als met partner of vriend(in) te volgen. Het wordt een gezellige middag waarna je heerlijk ontspannen naar huis gaat. 

Tijdens de workshop kun je je kleding gewoon aan houden en eventueel thuis met olie masseren. Enkele grepen zijn namelijk op verschillende manieren uit te voeren.Op verantwoorde wijze kun je nu bijdragen aan andermans ontspanning.

 

Data:

 

Zaterdag 11 februari van 14.00 uur tot 17.00 uur

 

Maximaal 6 deelnemers. Kosten €27,50 pp en €50,00 bij 2 personen

 

 

Massage Cursussen

 

 

Cursusavonden 2017: woensdagavonden van 19.00 tot 22.00

 

22 februari : rugmassage

22 maart: nek en schouders 

26 april: hoofd en nek

17 mei: voeten

14 juni: armen en benen

       

 

Wat houdt de cursus in?

Deze cursus is bedoeld voor mensen die willen leren om een massage in huiselijke kring te geven. We leren een aantal eenvoudige basistechnieken om op verantwoorde wijze een heerlijke ontspanningsmassage te geven.

Er is bewust voor een kleine groep van maximaal vier mensen gekozen, om veel rust en aandacht te kunnen bieden tijdens de cursus.

 

Leren masseren begint met het bewust worden van hoe je iemand aanraakt. Als je veel masseert, ontwikkel je het vermogen om te voelen. Maar masseren doe je niet alleen met de handen, je hele wezen is er bij betrokken. Zonder die wezenlijke betrokkenheid is het aanraken als luisteren zonder horen; als kijken zonder zien. Een goede massage staat of valt bij de mate waarin er contact gemaakt wordt met de persoon die je masseert, de mate waarin je kunt geven zonder jezelf weg te geven. Het alleen maar aanleren van massagetechnieken is niet genoeg. Masseren is niet uitsluitend een vaardigheid.

Massage betekent aanraken en aangeraakt worden. Aanraking is essentieel. We zullen veel aandacht besteden aan de kunst van het aanraken en de kwaliteit van de aanraking.

De cursus bestaat uit vijf los van elkaar te volgen avonden van 19.00 tot 22.00 uur,  Elke avond/dag wordt een deel van het lichaam behandeld.

Na een korte introductie over spieren en botstructuur en wanneer wel/niet te masseren, krijg je eerst een demonstratie van de te leren massage voor die dag. We leren diverse grepen voor de massage van de verschillende lichaamsdelen. Daarna wordt er per tweetal gemasseerd om het geleerde in de praktijk te brengen. Dit betekent natuurlijk dat je bereid zult moeten zijn je kleren - gedeeltelijk- uit te trekken.
Aan het einde van de dag ben je in staat om een ontspanningsmassage van ca. 60 minuten te geven.

 

Wie ben ik?

De docent in deze cursus is Jolanda Snelleman.
Ik ben gekwalificeerd holistisch massagetherapeut en heb ruime ervaring in het lesgeven.

 

Benodigdheden:

Hoeslaken, twee badlakens en twee kleine handdoeken zelf meenemen en massage-olie die je prettig vindt. Een paar warme sloffen of dikke sokken.

 

 

 

De cursussen worden gehouden op Kanaalpark 157 "de Plek" Leiden.

 

Alle cursusavonden gaan door bij voldoende aanmeldingen. Voor de cursusavonden die volgeboekt zijn, kun je je op de wachtlijst laten zetten.

Andere data in overleg mogelijk!

Prijs per cursus: € 150,-
incl. koffie en thee.

Je inschrijving wordt bevestigd door het overmaken van €35,00 per avond  op rekening NL27 INGB 0006214421  t.n.v. massagepraktijk Jolanda Snelleman Zoeterwoude.

Voor informatie of opgave, telefonisch of per e-mail:
Jolanda Snelleman:

06 497 16 008
info@holios.nl