Holios Massage
 
  Holistische Massage Therapie - TouchPro Stoelmassage - Babymassage
 

 

Dorn Methode

De Dorn-methode is een vorm van subtiele manuele therapie, waarbij wervels en bindweefsel voorzichtig gemanipuleerd worden. Kenmerkend voor deze vorm van manipuleren is, dat tijdens de manipulatie de patiënt met de benen of armen zwaait. Met de duimen zet de Dorn-therapeut op een voorzichtige manier de wervels op hun plek terug. Zo kan er met geringe druk grote effecten bereikt worden.

De basis van de Dorn-methode is correctie van het beenlengte verschil.  Bijna iedereen heeft beenlengte verschil. De oorzaken van beenlengte verschil kunnen zijn: een val, vertillen, een misstap, maar vooral het zitten met de benen over elkaar.

In tegenstelling tot “kraken” is de Dorn-methode een milde therapie. Tegelijk maakt ze het bindweefsel tussen de wervels los, waardoor de doorbloeding beter wordt. Daardoor voelen mensen zich vaak beter en worden klachten voorkomen.

 

Breuss massage

De Breuss Massage is een hele rustige therapeutische wervelkolommassage. Veel wervelkolom problemen, zoals ischias, ischialgie en een chronische hernia zijn met deze methode ongevaarlijk en goed te behandelen.

Voor acute ischialgie is dit zelfs de enige manier om te behandelen.

Ook bij menstruatieklachten kan de Breuss massage verlichtend werken.

Er word tijdens de massage gebruik gemaakt van johannesolie en zijdepapier.