Holios Massage
 
  Holistische Massage Therapie - TouchPro Stoelmassage - Babymassage
 
Holistische Massage Therapie

 

 

De massagevormen waarmee ik werk.

In praktijk gebruik ik vaak meerdere massagevormen in een behandeling.

 

Klassieke massage

De klassieke massage ontspant en geeft een betere doorbloeding en richt zich op plaatselijke symptomen van de huid, spieren, bindweefsel, gewrichten, periost (beenvlies) en lymfevatstelsels. Deze massage gebruik ik vooral als iemand spierklachten of klachten aan het bewegingsapparaat heeft.

 

Energetische massage

Tijdens een energetische massage richt je je bewust op de energie in het lichaam. Wat is energie? Het is belangrijk je te realiseren dat energie is samengesteld uit tegenpolen. Deze tegenpolen kunnen nooit worden gescheiden. Het één kan niet los van het ander bestaan. Als er balans is, ontstaat er harmonie: een toestand van evenwicht. Evenwicht is de essentie van gezondheid en leven. Toch raakt de mens geregeld uit evenwicht: de energiebeweging is dan onderbroken. Door deze massage kan je bewust worden hoe het met jou energie is op dit moment.

 

Voetreflexologie

De voetreflexologie werkt vanuit het principe dat op de voeten zich het hele lichaam weerspiegelt. Op de voeten bevinden zich reflexzones die corresponderen met lichaamsdelen, lichaamsfuncties en organen. Door het masseren van de voeten en het behandelen van de reflexzones kan men de spanning of ontspanning in de lichaamsdelen ervaren. Ze zet aan tot een verbeterde circulatie in het gehele lichaam, die een gunstig effect hebben op aanvoer van voedingstoffen en afvoer van afvalstoffen. Ook kan de cliënt zijn voeten weer voelen en ervaren.

 

Chinese voetreflex massage

Er zijn grote verschillen tussen de Westerse en Chinese manier van het geven van voetreflexmassage.

Het Chinese systeem is completer dan het westerse. Het gebruik van de functies van de lichaamsmeridianen en het effect van elk specifiek acupunctuurpunt geeft, naast het effect van de reflexzones, een enorme uitbreiding van mogelijkheden.
In praktijk combineer ik de westerse en Chinese methode.
 

Chakramassage

Deze massage is gericht op de chakra's, energiecentra in het lichaam. Iedere mens heeft zeven hoofdchakra’s, elk met een eigen lichamelijke en geestelijke functie. Deze energiecentra zijn centra van activiteit en beweging.

Een chakra kan in of uit balans zijn. Door de massage kan je je bewust worden hoe voor jou de verschillende chakra’s functioneren.

 

Holistic Pulsing

Holistic Pulsing gaat er vanuit dat alles stroomt in ons lichaam, denk maar aan de bloed en lymfe stroom, de ademhaling en de stroming van energie. Om diverse redenen kan die stroming stagneren. Dit is te voelen als het lichaam ritmisch in beweging wordt gebracht. HP is een zachte en vriendelijke techniek. De cliënt ligt hierbij gekleed op de massagetafel terwijl ik verschillend lichaamsdelen puls.

 

Bindweefsel massage of lichaamsreflexologie

Het bindweefsel is de onderste laag van de huid. Door het bindweefsel lopen zenuwen die verbonden zijn met een spier, een orgaan, het beenvlies en andere lichaamsdelen.

Soms kan het bindweefsel verkleefd zijn met de onderlaag waardoor er allerlei klachten kunnen ontstaan. Door het bindweefsel voorzichtig te rollen, kun je het weer losmaken, waardoor het lichaam zich kan herstellen. Deze behandeling kan gevoelig zijn.

 

Hot Stone massage

Een “nieuwe” vorm van massage voor Europa terwijl het in principe al eeuwen oud is. In Engeland gebruikten ze eeuwen geleden de “Holdstones”. In Azië en India waren de stenen de voorlopers van de acupunctuurnaalden. In Amerika wordt het werken met warme stenen al eeuwenlang door de indianen gebruikt.

 

De stenen die ik gebruik zijn basaltstenen, gevormd vanuit de hete lava van vulkanen, welke in rivier beddingen hebben gelegen waardoor ze mooie ronde vormen hebben gekregen. De indianen zeggen dan ook dat ze zijn gevormd door de vier elementen aarde, wind, water en vuur. Zij worden warm gehouden in heet water met ook daarin esoterische olie. De stenen worden op het lichaam gelegd en ik masseer met de warme stenen.

 

De massage heeft een diepe ontspannende en helende werking.

 

Dorn Methode

De Dorn-methode is een vorm van subtiele manuele therapie, waarbij wervels en bindweefsel voorzichtig gemanipuleerd worden. Kenmerkend voor deze vorm van manipuleren is, dat tijdens de manipulatie de patiënt met de benen of armen zwaait. Met de duimen zet de Dorn-therapeut op een voorzichtige manier de wervels op hun plek terug. Zo kan er met geringe druk grote effecten bereikt worden.

De basis van de Dorn-methode is correctie van het beenlengte verschil.  Bijna iedereen heeft beenlengte verschil. De oorzaken van beenlengte verschil kunnen zijn: een val, vertillen, een misstap, maar vooral het zitten met de benen over elkaar.

In tegenstelling tot “kraken” is de Dorn-methode een milde therapie. Tegelijk maakt ze het bindweefsel tussen de wervels los, waardoor de doorbloeding beter wordt. Daardoor voelen mensen zich vaak beter en worden klachten voorkomen.

 

Breuss massage

De Breuss Massage is een hele rustige therapeutische wervelkolommassage. Veel wervelkolom problemen, zoals ischias, ischialgie en een chronische hernia zijn met deze methode ongevaarlijk en goed te behandelen.

Voor acute ischialgie is dit zelfs de enige manier om te behandelen.

Ook bij menstruatieklachten kan de Breuss massage verlichtend werken.

Er word tijdens de massage gebruik gemaakt van johannesolie en zijdepapier.

 

Cupping

Cupping is een methode waarbij een kop, gemaakt van glas, wordt aangebracht op het huidoppervlak.

Door de kop kortstondig aan de onderkant te verwarmen ontstaat een vacuümkracht. De therapeut laat de cup vacuüm trekken op het lichaam. Hierdoor worden huid en spieren doorbloed en ontdaan van afvalstoffen. Cupping heeft een enorme dieptewerking.
Cupping is vooral goed te gebruiken bij:

  • schouder/nekklachten (stress, frozen shoulder, RSI )
  • migraine
  • rugklachten.

 

Cupping is meestal geen losstaande behandeling maar wordt gecombineerd in de massage bij gebieden die pijnlijk zijn, of waar het weefsel erg vast of stug is. Mijn ervaring is dat het weefsel na het gebruik van cups soepeler zachter en toegankelijker is.

 

Na een cupping behandeling zal er lokaal rode of paarse plekken te zien zijn.

Dit is een normaal verschijnsel, welke na enkele dagen zullen verdwijnen.

Nadat de roodheid is verdwenen zal er verbetering optreden.

 

Zwangerschapsmassage

Een massage is een fijne manier om stil te staan bij dit bijzondere moment in je leven. Hoe voelt het en wat betekent het voor je? Tijdens de massage kan je rug en buik gemasseerd worden en vaak reageert de baby dan op dit contact. Hierdoor is de massage ook een moment van verbinding met je baby.

Naast blijdschap zijn er ook momenten waarop de zwangerschap ongemakkelijk of zelfs pijnlijk kan zijn. Massage biedt dan ondersteuning.

 

Zwangere vrouwen hebben meer behoefte aan rust. Het kan lastig zijn om rustmomenten in te bouwen, vooral voor vrouwen die werken. Te weinig rust en teveel werkdruk leidt tot de aanmaak van stresshormonen. Een zwangerschapsmassage kan dan een heerlijk moment voor jezelf zijn. Bovendien stimuleren de aanrakingen tijdens de massage de aanmaak van oxytocine, het geluks hormoon.